keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Lehmuksenkukkien tuoksua

Olen pakkolomaillut kirjoittamisesta ja bloggaamisesta, tähän minut pakotti lääkärin määräys. Oikean käden sormissa on ollut ilkeä tulehdus ja käsi paketointiin. Lääkäri kielsi käyttämästä tietokonetta, suositus oli max 30 minuuttia päivä. Huh, ei siinä ajassa ehdi oikein mitään. Korkeintaan pikavilkaista sähköpostit ja uutiset. Tauko teki kuitenkin hyvää, niin sormille kuin itselle huomata kuinka usein sitä vain mukamas piipahtaa vilkaisemaan uutisia, blogeja, nettiartikkeleja.
Onneksi kuuri on nyt ohitse ja sormet voivat paremmin. Tauon aikana ehti mukavasti pohtia kakkosen käänteitä ja juonikuvioita. Kolmosenkin rakenne alkaa hahmottua.

Kävin tänään Helsingissä tarkistamassa erään kohtauksen miljöötä. Kaupungin ilma tuoksui lehmuksenkukille.

perjantai 6. heinäkuuta 2012

Murha suviyössä

Joudun tekemään murhan. Enkä nyt puhu hyttysistä tai muista itikoista. Tähän johtopäätökseen tulin vietettyäni viikon kirjoittamatta. Aivan mielettömän terveellistä istua autossa tuntitolkulla läpi Suomen. Kyseessä ei ole siis mikään pikaistuksissa tehty tappo vaan ihan harkittu teko. Hyvästi Hanna K, Aavistuksen päähenkilö, tänään on sinun aika päättää päiväsi.
Motiivi: olit liian totinen ja kevyt tämän romaanin päähenkilöksi, sisäinen ajatusmaailmasi ei sovi kirjan tarinaan. Tunnetasolla herätit minussa lähinnä myötähäpeää. Ja todennäköisesti myös mahdollisissa tulevissa lukijoissakin. R.I.P. Hanna K, ellen sitten herätä sinua henkiin sivuhahmona!
Huoh, ja minulla alkaa sitten reipas muokkausurakka kun synnytän uuden päähenkilön Hanna K:n tilalle. Jotta pysyisin paremmin kärryillä, täytyy keksiä henkilölle uusi nimi. Anne vai Merja? Tai kenties Sari? Itse tapahtumat saavat pysyä ennallaan, muutan ainoastaan päähenkilön suhtautumista tapahtumiin. Ja ehkä hieman muiden hahmojen suhtautumista päähenkilöön. Näinkin voi näemmä kirjoittaessa käydä.

Suomen reissumme oli antoisa, kuulin matkan varrella ihanan meheviä murresanoja kuten:
- muori mummusta puhuttaessa
- ropposia = kolikoita parkkirahaksi
- tuima ruoka suolattomasta ruuasta (itse yhdistäisin sen tuliseen)
- viruta koivet puhtaaksi, tätä en ole kuullut pitkään aikaan ;-)
- koholi lelut pois veestä, komensi eräs äiti lastaan keräämään vesilelut pois järvestä. Jos kuulin/ymmärsin oikein ;-)