tiistai 2. huhtikuuta 2013

Camp-nano ja kesäaika alkoi eilen

Camp NaNoWriMo 2013 alkoi eilen ja koska eilen oli vapaata pääsiäismaanantain merkeissä, yritin kirjoittaa myös aamupäivällä. Olen selvästi iltakirjoittaihminen, sen verran tahmeaa tuo aamukirjoittelu oli. Illalla kirjoitin lisää ja ensimmäisen päivän sanamääräksi jäi 1487 sanaa. Asetin tavoitteeksi maltillisen 35 000 sanaa, mikä tarkoittaa että minun tulisi pitää 1167 sanan päivätahtia. Kuulostaa kohtuulliselta.

Kävin tänään kirjastossa ja lainasin Eeva Kilven runokokoelman sekä Camilla Läckbergin Merenneidon oheislukemistoksi. Uskon, että noilla vire ja tunnelma pysyy oikeanlaisena näillä teoksille enkä rupea haahuilemaan/inspiroitumaan "vääristä" asioista (paitsi että  tuskin sekään haittaisi, sillä camp-tarina vie jo minua ihan omia polkujaan ja alkuperäissuunnitelma on heitetty takavasemmalle).
Tein kirjastossa myös löydön: The Gotham Writer's Workshop sarjan teoksen Writing fiction. Odotukseni ovat korkealla :-)

Maanantaina Suomi siirtyi muun EU:n ohella kesäaikaan. Inhoan tätä älytöntä kellojen siirtelyä, liian aikaisesta aamuherätyksesta johtuen päätäni jomottaa ja väsyttää armottomasti. Olen myös aivan kaamea ärrimurri :-( Oikean rytmin kiinnisaaminen vie minulta pari viikkoa. Niin älytöntä ja turhaa ettei käy järkeen. No, tästä suivaantuneena kannoin korteni kekoon kannattamalla kesäajasta luopumisesta tehtyä Kansalaisaloitetta. Kannata sinäkin, jos koet tämän kellojen siirtelyn typeräksi!
Kesäajan kunniaksi otin myös kevättakin käyttöön ja sain syyttää ihan omaa höpsöyttäni, että aamulla palelin ;-)

Tsemppiä kirjoitteluihinne, campiin tai muutoin vain!

5 kommenttia:

 1. Uuh...miten kaikilla voi mennä tämä camp niin positiivisissa merkeissä! Minä vain vikisen ja mutisen kun kirjoittaminen ei oikein ota sujuakseen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten niin positiivisissa, ei täällä ainakaan ;-) Teksti tahmasi ja kirjoitin ihan muuta kuin mitä piti. Vaikka mulla olisi ollut juonikaaviot ja henkilöhahmot luonnosteltuina. Sanoja kyllä tuli ihan kivasti, mutta eilen olikin vapaapäivä.
   Ahmu, uskon kyllä että meillä alkaa vielä sujumaan kun vauhtiin päästään. Tsemppiä!

   Poista
 2. Siitä se lähtee, Rina! Minä taas kirjoitan iltaisin niin että ei tule mitään järkevää tekstiä. Ei pidä yrittää väkisin. Hyvä tästä tulee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan että lähtee! Ja olet oikeassa, väkisin vääntämällä ei saa aikaiseksi kuin lisää poistettavaa. Ja säilyttäkää te tuo hyvä vire Been kanssa, siinä imussa on kulkea perässä ;-)

   Poista
 3. Minä olen iltaihmisiä, en saa aamuisin mitään aikaan! Hyvä tästä tulee, ei se haittaa jos teksti poikkeaa vähän suunnitelmista.

  VastaaPoista