perjantai 10. helmikuuta 2012

Työnimi

Kakkosromaanille pitäisi kehittää työnimi, pelkkä kakkonen kuulostaa jotenkin niin vähättelevältä. Ikäänkuin se olisi jo ennen syntymäänsä hopeasijalla, varma häviäjä. Tästä eteenpäin kutsun sitä Aavistukseksi. Itse asiassa koko tarina keriytyy päähenkilön aavistusten ympärille, joista osa osoittautuu vääriksi. Voikohan myös silloin käyttää nimitystä aavistus?
Hmm, vai olisikohan Epäilys parempi nimitys? Ehkei sittenkään, siinä tilanteessa kun iso kirjoitusjumi iskee ja koko romaanin valmistuminen epäilyttää, tuo nimi tuo pahaa karmaa. Vielä en ole tätä kakkosen kanssa kokenut, mutta eiköhän se jossain vaiheessa tule. Ykkösen kanssa oli pahimmillaan kolmen kuukauden tauko. Pieniä jumeja on toki ollut nytkin, mutta jotenkin uskon tähän tarinaan enemmän. Se kantaa itse itsensä. Toivon ainakin. Minulla on sellainen aavistus.

6 kommenttia:

 1. Työnimihän on hyvä tilaisuus boostata itsetuntoa. Omat kirjoitelmani aloittavat yleensä elämänsä nimellä "Kova" tai "Uusi Kova".

  VastaaPoista
 2. Hmm, miehille tuo "Kova" varmasti toimii loistavasti - mutta, mutta mikä olisi hyvä vastine naisille? "Kaunis", "Älykäs" ja "Ihana" ei välttämättä toimi, jos kirjoittaa ihan jotain muuta ;-) Mutta "Paras" voisi toimia. Tai "Bestseller" ja "Toinen Bestseller", mutta se voisi aika ajoin aiheuttaa hysteerisiä naurunpyrskähdyksiä, mikä saattaisi vaikeuttaa kirjoittamista.

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommentistasi Helmi-Maaria! Taidan sittenkin pysytellä Aavistuksessa, jotenkin se on jo alkanut maistumaan suussa ja pullahtelee automaattisesti esiin kun mietin kakkosta.

  VastaaPoista
 4. Aavistus on minusta tosi hyvä, Epäilys tuntuu jotenkin vähän kliseiseltä, tai sellaiselta jonka nimisiä kirjoja on varmaan kirjakaupassa kokonainen rivi.

  Minä keksin yleensä romaanille nimen samaan aikaan kuin ideankin eikä se muutu - tai sitten vaihdan nimeä tosi monta kertaa ja se on lopullinen vasta kun kirjakin valmistuu. Minun erään tietokirjani työnimi oli Helluva (eli Helluva lot of work), mutta loppuvaiheessa siitä tuli Monster (I have created a monster). :-P

  VastaaPoista
 5. Helluva kuulostaa hauskalta, ainakin se olisi erottunut erikoisuudellaan. Eikä tuo Monsterkaan ole pekkaa pahempi :-)

  VastaaPoista