keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Omakustantajan arkea ja voihan veikkoset

Välillä sitä mietityttää, mihin olen oikein ryhtynyt? Voihan veikkoset sentään! Omakustanteen teko ei ole helppoa. Etenkin jos valitsee halvimman tien ilman koepainatusta. Onneksi yksi blogimaailman koelukijoista huomasi kaamean mokan. Loppuvaiheen editointivaiheessa jotain oli mennyt perusteellisesti pieleen. Koneelta lukiessani oma silmäni ei ollut huomannut, että kappaleiden aloitusrivin sisennys puuttui. Se vain oli jossain vaiheessa kadonnut. Hups! Maanantaina postilaatikosta tupsahti kirjani ensimmäinen painos, joka vahvisti tosiasiat. Huonolta näytti. Höh! Noloa :-(
Olin aloittanut editoinnin jo aiemmin, vielä löytyi muutama kirjoitus- ja tavutusvirhekin. Ja hieman muutin sisältöä saamani palautteen perusteella. Onneksi olin malttanut mieleni, enkä ollut ehtinyt lähettää mainos/tyrkytysmeilejä kirjakauppoihin, kirjastoihin ja muutamaan lehteen, mistä yltiötoiveikkaasti yritän kinuta arvostelua. Nyt on uusi painos tulossa, toivottavasti pienemmällä virhemäärällä. 

P.S. Sinä anonyymi aiemmasta ketjusta, jos haluat uuden painoksen ensimmäisen tilalle otatko yhteyttä Rina(.)Rovio(ät)wippies.fi niin postitan sinulle uuden version.

P.S.2. Ihanaa, huomenna on vapaapäivä. Pitkästä aikaa tunnen itseni vapaaksi kirjoittamaan. Ei työpaineita. Eikä ykkönen tunge väkisin ajatuksiin julkaisuhaaveineen. Voin keskittyä täysillä Aavistukseen. Kirjoitus/luku-riemukasta helatorstaita itse kullekin!

P.S.3. Suurkiitos vielä näin julkisesti Ahmu B.N ja Dee! Kommenteistanne oli paljon apua.

Edit: Rehellisyyden nimissä täytyy kyllä sanoa, että vaikka sisältöä pitikin vielä korjailla, BoD:n painatusjälki oli positiivinen yllätys. Ja kirja tuoksui oikealta :-)

7 kommenttia:

 1. Äää, toivottavasti se lohduttaa, että pystyt vielä korjaamaan tilanteen.

  Hyvän kirjan olet kirjoittanut muutamasta kirjoitusvirheestä huolimattakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieman kyllä lohduttaa, ettei kirjaa ollut kovin moni ehtinyt ostamaan. Ja että virheet sai korjattua näinkin nopeasti. Kiitos kannustuksesta :-)

   Poista
 2. Ihan ymmärrettävää, jos ensimmäinen seikkailu omakustannemaailmassa sisältää myös muutaman mutkan, mutta onneksi asioita voi aina korjata. :) Eikä kirjassasi mielestäni erityisen paljon kirjoitusvirheitä ole ollut. Voin kyllä suositella sitä mukavaksi kesälukemiseksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi näin. Ja Siperia opettaa, jos ei muutoin ;-)

   Poista
 3. Kovastihan tuossa omakustanteessa on varmasti hommaa ja vastuuta yhdelle ihmiselle (kuvittelisin), joten ei liene ihmekään, jos jotakin pientä jää välillä huomaamatta. Mutta hyvä tosiaan, että sen pienenkin pystyy vielä korjaamaan.
  Tsemppiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hommaa on enemmän kuin alunperin osasin kuvitella, vaikka en mitään ruusuilla tanssimista odottanut. Rapatessa roiskuu...

   Poista
 4. Hei! Heitin sinulle haasteen blogissani :)

  VastaaPoista