tiistai 1. toukokuuta 2012

Itsepäisyyttä ja pakkomielteitä

Olen ollut viime päivinä kiireinen. Niin töissä kuin kirjoittamisen sarallakin. Ja jääräpäisen itsepäinen, vai pakkomiellettäkö tämä ajatuksenjuoksu enemmän muistuttaa ;-) Tämän blogin pitäminenkin on jäänyt ihan heitteille.

Ykkösen piti ehtiä kesäksi markkinoille. Viihteellisyytensä vuoksi se on oiva lomaromaani. Juuri sellainen, jota itse mielelläni tästä genrestä lukisin.
Rohkaistuin ottamaan ensimmäisen askeleen omakustantajana. Koelukijoilta kirjani on saanut kiitosta juonensa käänteistä ja henkilöhahmoista. Sekä kannustusta julkaisuun. Päätin tehdä työtä käskettyä, minulla ei ole mitään menettävää. Mikään kustantaja siitä tuskin enää kiinnostuu. Tätä kirjaa ei ole järkeä julkaista enää ensi vuonna, sillä kirjassa esiintyy voimakkaana teemana mayojen muinainen profetia maailmanlopusta 21.12.2012.
Käytin bod.fi palveluja, nykyään heillä on myös e-kirja tuki.  Kirjan taittaminen oli kovempi urakka kuin osasin etukäteen aavistaa, mutta muutoin kaikki sujui helposti. Bod:sta löytyi neuvoja joka vaiheeseen. Nyt jännittää, vastaako tulos suunniteltua. Ja jäikö sinne vielä virheitä lymyämään. Toisaalta, maailma ei niihin kaatune, sitten pitää tehdä toinen painos.
Muutaman viikon päästä kirjani pitäisi olla kirjakauppojen saatavilla, ja suunnittelen kovasti pienen budjetin markkinointipanostusta. Ja yritän tyrkyttää kirjaani arvioitavaksi lehdille. Omakustanteiden saralla tämä saattaa olla ylivoimainen haaste, mutta yrittänyttä ei laiteta.

Tekeeko tämä minusta oikean kirjailijan? Ei. Olen edelleen kirjoittamista harrastava henkilö. Ja omakustanteen julkaisija. Ja taittaja, graafikko, hinnoittelija sekä markkinointipäällikkö ;-) Ei ihan paha. Paitsi etten ole minkään osa-alan ammattilainen. Vielä pitäisi tehdä kirjalle web-sivut, sen pitäisi sentään luonnistua. Ja käännöstyö englanniksi jatkuu.
Kirjailija minusta tulee kuitenkin vasta silloin, kun jokin kustantamo päättää julkaista kirjani. Aavistuksen kanssa olen kärsivällisempi, sen aihepiiri on iätön. Sekä orastavan kolmosen kanssa.

P.S. Kirjaa voi käydä kurkkimassa täältä.  Reilun viikon päästä postiluukustani pitäisi kolahtaa ihka aito Rina Rovion teos "Ajan Loppu".
9 kommenttia:

 1. Hienoa! Paljon vaivaa pitää nähdä omakustanteen eteen. Jos kirjasi tulee myös kirjastoihin, lupaan lukea - pidän aiheesta.

  VastaaPoista
 2. Onnittelut! Tuo Bod oli minulle uusi tuttavuus:-) Kävin siellä sivulla tutustumassa ja siellähän oli oikein kunnon kirjakauppa! Harmi vain, ettei mistään kirjoista ollut lukunäytteitä. Kun kirjoja oli niin paljon, niin lukunäytteet auttaisivat valitsemaan sen tyylistä luettavaa, kuin mistä kukin itse pitää. Tuonne Bodiin voisi melkein ehdottaa, että eikö jokaisesta teoksesta voisi olla "pakollinen" näyte :-D

  t.iloksi muuttuu, joka ei jaksa kirjautua

  VastaaPoista
 3. Erittäin jännittävää :)
  -Leijona

  VastaaPoista
 4. Onnittelut urakasta! Aikamoinen homma siinä on taatusti ollut! Mahtava juttu, että kirja pääsee kansiin!

  VastaaPoista
 5. Kiitos kaikille ihanista kommenteistanne, olette ihania ihmisiä!
  Tänään on sitten huuman jälkeinen laskuhumala eli kaduttaa, masentaa, hirvittää ja sen semmoista!

  B.N. Jos lupaat antaa palautetta (ei siis tarvitse mitään julkista arvostelua väsätä) saat pdf:nä. Jos vain oikeasti haluat.
  Ja blogiarvostelun tekijöille lupaan lähettää kirjaversion.

  Iloksi muuttuu, tuo on kyllä hyvä ajatus. Pitääkin antaa palautetta. Kunhan saan web-sivut kasaan, sinne oli kyllä tarkoitus laittaa muutama sivu näytteeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielelläni ottaisin pdf:n ja antaisin siitä palautetta - olen vain välillä toivottoman hidas lukemaan näytöltä, etten tiedä, uskallanko lupautua. Koska siihen voisi mennä aikaa enkä tiedä jaksaisitko odottaa!

   Poista
 6. HEI, ei saa noin harhaanjohtavia otsikoita!!!

  Tai siis noin isosta asiasta pitää kirjoittaa uutismallin mukaan! Rina hei!

  Voinko minäkin saada pdf:n? Tekisin blogiarvostelun jos uskaltaisin mutta jätetään se väliin. Voisin antaa palautteen sinulle (ja saisit käyttää siitä lainauksia ym. jos joskus haluaisit) ja kirjoittaisin myös Luetut-sivulleni pari riviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kun en keksinyt parempaakaan ;-D
   Ilman muuta saat ja riittää mainiosti että annat palautetta minulle. Toki julkisestikin saa arvostella jos haluaa.

   Poista