tiistai 27. maaliskuuta 2012

Pähkäilyä

Tuossa vieressä lojuu vino pino valkoisia paperiarkkeja täynnä runontapaisia. Olen nyt viikon verran pyöritellyt pinoa, järjestänyt runoja eri järjestykseen, vaihtanut sanoja ja sanontoja. Osa runoista on mielestäni hyviä, mutta joukossa on muutama keskinkertainenkin. Siis sellainen tasapaksu, minkä tyylisiä  löytyy useista jo julkaistuista kokoelmista.
Nyt arvonkin mielessäni, kiikutanko nivaskan huomenna Otavaan vai en? Mitä mieltä olette, pitäisikö jokaisen runon olla kirjailijan mielestä mestariteos ja luomakunnan upein luomus? Vai mahtuisiko joukkoon muutama himmeämpikin säe? Pitäiskö keskinkertaisuudet karsia pois? Olisiko latteaa osallistua kilpailuun pelkästään osoittaakseen kirjallisen monipuolisuutensa? Vai pitäisikö haluta voittaa?
Mahtavatkohan kustannustoimittajat muistaa eri lähteistä tulleita käsikirjoituksia?

8 kommenttia:

 1. Hmm..mitähän sitä muuta osaisi sanoa kuin että kiikuta Otavaan, jos todella siltä tuntuu..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se vielä aamulla niin pahasti poltteli, että sinne män...

   Poista
 2. Minä olen sitä mieltä, että senkus pistät menemään! Jotenkin sitä aina ajattelee, että parhaita tekstejä työstetään vuosikaudet, mutta eikös aika vasta ollut mediasta juttua tyypistä, joka kirjoitti kirjansa viikossa ja sai heti lähetettyään kustannussopimuksen... Itse en kyllä oikeastaan tiedä runoista mitään kun kirjoitan niitä ehkä pari kertaa vuodessa! :)

  Mitä tarkoitat tuolla, että mahtavatkohan kustannustoimittajat muistaa eri lähteistä tulleita käsikirjoituksia?

  Otavan kisahan on anonyymi, joten kustannustoimittajat saavat tietoonsa luultavasti vain sijoittuneiden käsikirjoitusten kirjoittajat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mielipiteestä ja kannustuksesta, sinne sen sitten kiikutin. Niin, tuo kustannustoimittajien käsikirjoittajien muistaminen liittyi kait siihen ajatukseeni, että samalla tätä voisi lähettää muihinkin kustantamoihin. Osa niistä mihin ykkösen lähetin, julkaisee myös runoa. Mutta eipä kait tällä oikeasti ole niin väliä, kuulemma myös jo julkaisseet saavat hylkyjä...

   Poista
 3. Voi helvetti sentään, mitä sinä odottelet! Käsis nyt postiin äkkiä niin se ehtii kisaan! Jessus!

  Laita ne runot, jotka ovat mielestäsi hyviä. Parhaimmat kuitenkin ensimmäiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dee, olet vastustamattoman suorasukainen ;-) Kiitos kannustuksesta, näin tein! Ei tilanne jahkaamalla olisi parantunut ja olisin jäänyt katumaan jos en olisi edes yrittänyt.

   Poista
 4. Ite oon ymmärtänyt nimenomaan niin, että runokirjoissa pitää olla niitä "tasaisempiakin" kohtia. Vähän niinkuin levyissä, ei jokainen kappale ole se tuleva sinkku. Pääasia, että on kokonaisuutena tasapainoinen ja hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voih, tulikohan nyt sitten karsittua liikaa? Kässäri nimittäin päätyi tänään Otavalle. No, oppia ikä kaikki. Muutaman jätin, koska muutoin kokoelman eheys olisi kärsinyt.

   Poista